Gå til hovedinnhold


Barnehageforeldre – er dere våkne?
Renate Hove, Pedagogisk leder, Bydel Nordre Aker., opprettet 07.03.2012
- Jeg og mine kolleger ber dere være våkne fordi ditt barn i disse dager rammes av en sektor med omveltende endringer.
Vi ser i dag tydelige indikasjoner på at barnas hverdag er blitt et resultat av politikernes vedtak og ikke overveide beslutninger gjort av fagfolk. Endringene berører ikke bare oss som yrkespersoner, men også ditt barn. Godtar dere dette?
Byrådet har frontet prosjektet ”Oslobarnehagen” som en del av sin barnehagesatsing. I følge byråden Torgeir Ødegaard skal barnehagene i Oslo bli landets beste, men vi spør oss; til hvilke pris? Et av målene for Oslobarnehagen er at alle barn skal kunne norsk før skolestart, noe som i og for seg er et bra, men det er veien mot målet vi ser på som problematisk.
Ødegaard ønsker at barnehagene skal ta i bruk kartleggingsverktøy fra barna er to år. Det bemerkelsesverdige i denne sammenhengen er at byrådet har valgt å se bort fra Ekspertutvalgets rapport som ble utarbeidet i forlengelsen av St.Meld.nr.41 om kvalitet i barnehagen. Rapporten viser at dagens kartleggingsverktøy er for dårlige.
Vi spør oss derfor hvordan vi kan slutte gode beslutninger vedrørende ditt barn basert på kartleggingstester et flertall i «Ekspertutvalget» selv mener er ufullstendige? Ødegaard vil likevel innføre testene, ukritisk til hva utvalget og barnehagen setter opp røde varsellamper mot. Kartlegging er ikke nødvendigvis veien mot et bedre språkmiljø.
Vi føler oss frarøvet vårt mandat fordi vår kunnskap og erfaring fra barnehagefeltet og utdanning ikke tilegnes legitimitet. Både fordi vårt arbeid med barn overskygges av kartleggingstester som i utgangspunktet ikke er holdbare, men også fordi vårt pedagogiske arbeid med barn endres til merarbeid på kontoret. Godtar dere dette?
Vi har ikke hjertet til å la delprosjektet gjennomsyre barnehagene uten å reise en stemme, det ville være å forsømme ditt barn. Vi trenger deres stemme mer enn noen gang før!


http://www.utdanningsforbundet.no/Fylkeslag/Oslo/Meninger/MENINGER-Barnehageforeldre--er-dere-vakne/

Kommentarer

  1. En viktig og direkte beskjed til barnehageforeldre der ute.. pass på og vær våkne!!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg