Det levende rablerommet





På basen vår har vi et lite rom som vi har tømt for leker og møbler, og dekt hele rommet med dekkpapp. I dette rommet skal barna få tegne over alt, hvor de vil, sammen skal de få skape og uttrykke seg med hele kroppen når de måtte ønske det. Her får de minste barna brukt hele kroppen sin i sitt uttrykk, i nært fellesskap med barn på samme alder. 

De lærer av hverandre, de tegner på samme tegneprosjekt, de samarbeider og utvikler noe i fellesskap, og bygger videre på noe en annen har avsluttet. 
Barna har tilgang på tegneredskaper som blyanter og farger selv når det ikke er vokseninitierte aktiviteter. Vi opplever at barna viser stor glede av å få uttrykke seg så bredt på denne frie måten, en helt annen glede enn vi ser når vi tilrettelegger for en tegneaktivitet der barna får hvert sitt ark ved bordet.

Vi tilføyer elementer i rommet

For å gjøre rommet mer spennende, tilføyer vi elementer i pappen som barna kan bygge videre på, som å male veier, prikker og mønster. Vi voksne er også med og uttrykker oss i rommet sammen med barna.

Materialvalg og innkjøp av materialer

Dekkpappen kan kjøpes på butikker som Maxbo og Biltema og festes med god bred teip som kan henge på en stund.
Verktøy barna kan bruke på pappen er: blyanter, farger, kritt, fargestifter og maling. Når et lite rom er dekt i papp på denne måten er det også rom for at barna kan male med hele sin kropp. Det er også muligheter for å klippe og lime på denne dekkpappen. Pappen blir enda bedre å tegne på når malingen har tørket, da får den en ruet overflate som barna kan tegne på.

Kommentarer

Populære innlegg